Örökre lebénult egy rosszul kialakított fehérvári kerékpárút miatt

-

Perusza Zoltán pert nyert a székesfehérvári önkormányzattal szemben, és 20 millió forintos kártérítést ítélt meg neki a bíróság, mert egy rosszul megtervezett bicikliút következtében akkorát esett az árokba, hogy egész életére lebénult – tudta meg a Blikk.


A bicikliút, amelyen éjszaka hajtott, hirtelen megtörik, és jobbra kanyarodik. Aki ezt nem veszi észre, az könnyedén belehajthat az árokba – a Blikk oldalán egy ábra mutatja a lényeget. A 48 éves Perusza Zoltán sem vette észre, hogy az útnak vége szakad, és belegurult az árokba.


„Semmilyen tábla nem figyelmeztet, sötétben pedig egyáltalán nem számít rá az ember” – mondta Zoltán.

A székesfehérvári önkormányzat a tárgyaláson azzal védekezett, hogy a férfi a baleset előtt ivott egy fröccsöt a barátaival, a biciklijén pedig nem volt világítás. Ezt azonban a bíróság nem vette figyelembe, mondván: a kerékpárút alapból nagyon veszélyes, és Zoltánon kívül még négyen törték össze magukat ugyanott, más időpontokban.


Az elvesztett per után az önkormányzat nem akart önként fizetni, a végrehajtó így inkasszózta a számlájukat. Arról nincs információ, hogy az önkormányzat átépítteti-e a veszélyes szakaszt.