Örökre fogyatékos marad a kislány, akit az anyja lökött ki az ablakon

-

Az anya később maga is kiugrott a 8,6 méter magason levő ablakon. Kedden hozhatják meg ellene a másodfokú ítéletet.


2014 márciusában egy tatabányai nő kilökte 8,6 méteres magasságban levő ablakukból hat éves kislányát, majd ő is leugrott. A lány a járdára esett, elsőként a feje és mellkasa érte a földet, életveszélyes sérülést szenvedett. A vádirat szerint „az elszenvedett agysérülések miatt a sértettnél a gyógyulási folyamatot követően is funk­ciókiesés, funkciókárosodás marad vissza, amely maradandó fogyatékosságot jelent” – írta a Bors.


A nő nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A lap arról írt, hogy a nőnek és férjének a 2008-ban született kislány volt az egyetlen gyermeke. A vádirat szerint a nő „visszahúzódó, antiszociális életvitelre rendezkedett be, a lakásba senkit nem engedett be, gyermekét is kezdte magához láncolni, őt a lakásban tartva nevelte, gondozta. Távol tartotta az óvodától, mert ok nélkül attól tartott, hogy ott bántalmazzák, kiközösítik”. A gyámhivatal eljárást is indított a gyermek védelembe vételére.

A gyerek kiemelése miatt az anya kétségbe esett és paranoiás állapotba került. Aztán egy nap össze is vesztett a munkából hazatérő férjével, bezárkózott a kislánnyal a gyerekszobába, majd kilökte a gyereket az ablakból.

Az anyát első fokon 11 év fegyházbüntetésre ítélték, amely ellen ügyvédje felmentésért fellebbezett. Most a Győri Ítélőtábla fog dönteni az ügyben.