Őrizetben a Real Madrid sztárja a szexvideós zsarolás miatt

Fotó: AFP / MATTHIEU ALEXANDRE

-

Karim Benzemát szerdán reggel vették őrizetbe a francia hatóságok, miután meggyanúsították, hogy köze van francia válogatott csapattársa, Mathieu Valbuena megzsarolásához. (Felső képünkön Benzema fehér pulóverben érkezik meg a rendőrségre.)


A korábbi francia válogatott játékost, Djibril Cissét már korábban őrizetbe vették és kihallgatták bűnszervezetben elkövetett zsarolás kísérletének vádjával. Az egykori liverpooli focista és bandája állítólag 150 ezer eurót (kb. 47 millió forint) követelt a Lyon francia válogatott középpályásától egy szexvideóért cserébe, amelyen Valbuena szerepel. Cissét a kihallgatás után elengedték, szabadlábon védekezhet.


Cissé és Valbuena a válogatottban még 2010-ben


Cissé korábban a francia válogatottban együtt játszott Valbuenával, ismerte a szokásait, állítólag így került a bűnszervezet hatáskörébe, amely beszervezte őt. „Nincs mit mondanom, Mathieu a barátom, nyilván nem zsaroltam meg. Egyszerűen csak figyelmeztettem, hogy úgy tudom, valami készül ellene. Ennyi a sztori” – nyilatkozta korábban a 34 éves Cissé, aki jelenleg a francia harmadosztályú Saint-Pierroise csapatában játszik.


Valbuena és Cissé


Az ügyben Benzemát is kihallgatták, mivel a hírek szerint ő is tudott a felvételről és a zsarolásról, és megpróbálta rábeszélni Valbuenát, hogy fizessen Cissééknek. A kihallgatás tényét Benzema ügynöke is elismerte, de szerinte csak arról van szó, hogy a Real csatára egyszerűen csak tisztázta a szerepét az ügyben. Zsarolásért Franciaországban öt év börtön is járhat.


Volt már Benzemának szexbotránya

Korábban Benzemát és egy másik válogatott csapattársát, Franck Ribéryt azzal vádolták meg, hogy fiatalkorú prostituáltaknak fizettek a szexért. A Bayern sztárja elismerte az együttlétet, de tagadta, hogy tudta volna a lány életkorát, Benzema viszont azt sem ismerte el, hogy lefeküdt volna bármilyen fiatalkorú nővel. Három év börtönt is kaphattak volna, de végül felmentették őket.