Szilveszteri balhé Kölnben: három embert azonosítottak

Fotó: DPA / OLIVER BERG

-


Három embert azonosítottak a Kölnben szilveszter éjszaka elkövetett tömeges molesztálásokkal összefüggésben - közölte szerdán Ralf Jäger, Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, de az eljárás érdekeire hivatkozva nem mondott többet.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más városokban is történtek hasonló bűncselekmények.

Több mint száz áldozat jelentkezett a rendőrségen. Mintegy háromnegyedük számolt be szexuális bűncselekményről, vagyis arról, hogy a támadók megfogdosták őket. Az áldozatok vallomásai alapján bántalmazóik többsége arab vagy észak-afrikai származású lehet.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter leszögezte: az elkövetőket származásuktól függetlenül meg kell büntetni, s nyíltan kell beszélni arról is, ha menedékkérők voltak közöttük.


Kölnben tegnap este tüntetés volt, amelyen a tömeges zaklatás ellen tiltakoztak.


A BBC összeállításában egy áldozat is megszólal