Őrizetbe vették a rendőrt eszméletlenre verő férfit

-

A 33 éves gyanúsított az ajkai benzinkúton több autóba is beült, nem tetszett neki, hogy kitessékelték. Úgy megverte rászóló rendőrt, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.


A gyanúsított hétfő délután az egyik ajkai benzinkútnál beült egy tankoló személygépkocsi vezetőülésére. A járőr észrevette, és rászólt, hogy szálljon ki. A férfi kiszállt, majd odament a szomszédos kúton álló rendőrautóhoz, hogy abba üljön bele. A rendőr ezt is meg akarta akadályozni, de a férfi többször ököllel megütötte. Akkor is verte, amikor a rendőr a földre került, és rövid időre elvesztette eszméletét.

A gyanúsított közben beszállt a rendőrautóba, ahonnan csak az eszméletét visszanyerő rendőr és időközben helyszínre érkező két kollégája felszólítására szállt ki. Azt nem engedte, hogy megbilincseljék, az egyik intézkedő rendőrt is megütötte. A rendőrök végül közös erővel bilincselték meg és az erősítés megérkezéséig a földre fektették a férfit - mondta el a részleteket a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Bár tegnapi információk szerint a gyanúsított be volt drogozva, erre a szóvivő nem utal.

A 33 éves gyanúsított ellen életveszélyt okozó testi sértés és hivatalok személy elleni erőszak miatt nyomoznak. A 30 éves rendőr életveszélyes sérüléseket szenvedett.