Lépett a rendőrség a Lombard-ügyben; nem csak a pápai foci a tét

-


Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata azt írta, az először csak előállított férfit, akinek lakhelyén házkutatást is tartottak, csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, előzőleg vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdve. A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a Fővárosi Főügyészségnek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az MTI úgy tudja, a férfi azonos a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosával, aki korábban önfeljelentést tett. A Nemzeti Sport is úgy tudja, hogy Bíró Péterről van szó, akinek mostani ügye miatt – mint arról itt a VS.hu-n is írtunk már – veszélybe került az NB I-es focicsapat, a Lombard Pápa további sorsa.

Az ORFK április elején jelentette be, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az akkori közlés szerint a kár meghaladja a 4 milliárd forintot, de semmi köze a brókerbotrányokhoz. Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes, szóvivő akkor elmondta, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével jelent meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett.

A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Az önfeljelentéssel egy időben a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, és iratokat foglaltak le.