Őrizetbe vehették Welsz Tamás özvegyét

Fotó: charitymarch.com

-

Feltehetően kihallgatták és őrizetbe vették Welsz Tamás özvegyét - értesült a Bors. Közben az elhunyt férfi vagyonára is többen pályáznak.


A lap értesülései szerint nőt a Simon-üggyel és Welsz Tamás halálának körülményeivel kapcsolatban is kihallgatták. Ellene a panamai hatóságok kérésére az Interpol adott ki körözést offshore-csalás miatt.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak sem megerősíteni és cáfolni sem kívánta az értesülést.

Welsz Tamás, Simon Gábor büntetőügyének egyik érintettje március 20-án halt meg. Az MSZP volt elnökhelyettesének és más szocialista politikusoknak feltehetően hamis afrikai útlevelet szerző Welsz halálának körülményeit államigazgatási eljárásban az V. kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja. Welsz Tamás korábban a Sólyom Airways új tulajdonosaként vált ismertté. Welsz halálának körülményeiről ide gyűjtöttük cikkeinket.


Dúl a harc az örökségért

Welsz Tamás több százmilliós vagyonának örököse a hétéves kislánya, ám a már feltehetően hűvösön ülő volt élettárs is bejelentkezett a jussáért. A Blikk számba vette, hogy a Welsz-vagyon fontosabb tételeit. Az autópark két darab Q7-es Audiból, egy Cadillack Esclade-ből, két Mercedes Spyder VIP-ből, egy Flectwood Southwind luxus-lakóautóból áll, és ott van még a 25 láb hosszúságú amerikai jacht. Van még hét érdi telek két hangárral, a többi apróságról nem is beszélve. A harc tehát ezekért folyik, ám a vagyon a Charity March Kft.-ben van, ami viszont pedig a Cavalli nevű Seychelle-szigeten bejegyzett off­shore cégé.