Origo: megvan az új helye a Raoul Wallenberg Szakközépiskolának

-

A lap értesülései szerint az eddigi épületétől megválni kényszerülő iskolának már kiszemelték az új székhelyét. A Szondi utcába, egy üresen álló iskolaépületbe költözhet az intézmény mintegy 1100 diákja.


Arról már korábban írtunk, hogy Balog Zoltán bejelentette: javasolni fogja a kormánynak, hogy a Raoul Wallenberg Szakközépiskola diákjait ne szórják szét négy másik, már meglévő intézménybe, hanem törekedjenek arra, hogy az iskola együtt maradjon a jövőben is. Balog azt is mondta, hogy Tarlós István főpolgármester segít keresni egy megfelelő épületet.


Úgy fest, ezt meg is találták: az Origo Almásy Ildikótól, a szülői munkaközösség vezetőjétől úgy tudja, az átszervezésre ítélt szakközépiskola diákjainak találtak egy üresen álló épületet a Szondi utcában, ahova felújítás után a diákok beköltözhetnek. A kormányzat által kiszemelt épület a Rippl Rónai és Szondi utca sarkán álló egykori Kvassay Jenő Műszaki Szakközépiskola épülete.


A kormány a március 18-ai ülésén döntött a Raoul Wallenberg Szakközépiskola bezárásáról, mivel az intézmény Ludovika téren álló épületére igényt tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az eredeti tervek szerint a „Raoul” mintegy 1100 hallgatóját 4 másik iskola között szórták volna szét, lett volna olyan diák, akinek valamilyen műszaki iskolában kellett volna tanulnia a továbbiakban. A bezárás miatt óriási volt a felháborodás, a Pedagógusok Szakszervezete perrel fenyegetőzött.


A lap szerint a Raoul Wallenberg Szakközépiskola diákjai – legkorábban a 2015/2016-os tanév téli szünete után vagy 2016 szeptemberében – egy teljesen felújított épületbe költözhetnek. Amíg nincs kész az új intézmény, addig pedig maradhatnak a Ludovika téri épületben.