Origo: Lázár János nem szavazza meg a boltzár eltörlését

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Szembeszegül a miniszterelnök akaratával Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az Origo értesülései szerint Lázár nem fogja támogatni a vasárnapi boltzár eltörlését a parlamenti szavazáson, noha Orbán Viktor állítólag azt mondta: minisztereitől elvárja a támogató voksot, különben az állásukkal játszanak.


Az Origo miniszterelnökségi illetve kormányzati forrásból értesült arról, hogy Lázár dacol a miniszterelnök parancsával. Hogy Lázár János nemmel fog-e szavazni a vasárnapi zárvatartás eltörlését illetően, vagy tartózkodni fog, esetleg távol marad majd a voksolástól, azt nem sikerült kiderítenie a lapnak.


Akármelyik verziót is választja azonban, mindenképpen szembemegy Orbán Viktor utasításával, aki a KDNP-seken kívül sem minisztereinek, sem a Fidesz-frakció tagjainak nem nézi el, ha nem támogatják a vasárnapi boltzárat elrendelő törvény visszavonását. A lap információi szerint ezzel kockázatos játékot is űzhet a miniszter, mivel állítólag a témáról döntő hétfői kormányülésen elhangzott, hogy az állását reszkírozza az, aki kormánytagként nem ad le támogató voksot.