Óriásplakátokon retteghetünk a jövőtől

-

Idén 16. alkalommal írja ki pályázatát az ARC. A pályázati felhívás az ARC hagyományához híven mindenkit megszólít, akinek határozott véleménye van a minket körülvevő valóságról, és aki véleményének szívesen ad hangot – pontosabban képi formát.


“Neked hol jár az eszed? A felső tízezer, vagy az alsó tízmillió között? Az integetőerkélyen vagy a szopórolleren? A megtapsolt teljesítmények vagy az eltapsolt milliárdok között? A honosított bevándorló gazdagok vagy a hontalan migráns gyerekek között? Bárhol is jár az eszed, a legjobb, amit tehetsz, hogy megmutatod másoknak is – és megosztod az élményt az idei ARC pályázaton. Találd meg az eszed, pályázz és nyerj! Hajrá!” - szól az ARC idei pályázati felhívása.

A kiírók az értelmezésben teljes szabadságot adnak a pályázóknak, így a válaszokat lehet lazára és személyesre venni. A fő témát ARC+ kiírás is kiegészíti: a "Sugárveszély vagy tavaszi szél?" témagazdája az Energiaklub, amelyik arra kéri a pályázókat, hogy plakáton mutassák be Paks II visszásságát abban a korban, amikor szerintük a világ többi részén az atomkorszak ideje épp leáldozik, és helyére a fenntartható zöld energiák lépnek. A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC kiállításon, a Sugárveszély vagy tavaszi szél? című kamarakiállítás keretében mutatják be a szervezők. A zsűri a témában született legjobb munkáknak ítéli oda az Energiaklub fődíját.