Óriásplakátokkal szítaná a menekültellenes hangulatot a kormány

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Az index.hu információi szerint minden eddiginél durvábbá válhat a menekültek elleni hergelés. Ahogy annak idején Brüsszelnek, most a bevándorlóknak üzengetne óriásplakátokon a kormány. Természetesen most is magyarul.


Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!

– áll a szöveg egy képen, melyet egy nyomdából küldött be az Index egyik olvasója. Úgy tudni, a képen egy készülő óriásplakát látható, melyből a kormány 333 darabot rendelt meg. Az Index úgy tudja, hogy az említett plakát csak az egyike annak a hármasnak, amely a menekültellenes retorikát hivatott erősíteni.


„A kampány a kabinet alapvető elveire hívja fel a figyelmet. Ezek között szerepel, hogy aki Magyarországra érkezik, annak tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját, törvényeit, továbbá nem veszélyeztetheti a magyarok munkahelyét" – mondta el Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek, aki szerint a május 31-ei kormányszóvivői tájékoztatón a kampányra készülő plakátok szövegét is ismertették.

A Fidesz feltehetően a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kitöltésének utolsó hónapját húzza így meg, illetve a vasárnap bejelentett internetes menekültellenes kérdőívet akarja kitöltetni az emberekkel.

Tekintve, hogy a közpénzből készült gyűlöletkampány magyarul van, felmerül a kérdés, hogy valóban a menekülteknek szólnak-e a plakátok.

Az Együtt bejelentette, hogy mozgalmat szervez a plakátok ellen, amennyiben azok kikerülnek a közterekre.