Óriási lesz a harmadik magyarországi Ikea

Fotó: iStockphoto / Grigorev_Vladimir

-

A soroksári Auchannál lesz, és 37 ezer négyzetméteresre építik. Az még kérdés, mikor: az áruháznyitáshoz még több vizsgálatot elvégez a bútorlánc. Azt ígérik, idejében, legalább fél évvel a nyitás előtt szólnak majd.


A soroksári Auchan szomszédságában épülhet meg a harmadik magyarországi Ikea – írja a Mindenár.hu az Ikeától kapott válaszok alapján. Az Ikea a lapnak egyúttal jelezte, a cég nemzetközi szabályzatának megfelelően számos hatástanulmányt készítenek, és összetett szempontrendszer alapján mérlegelik az áruháznyitást. Így azt sem lehet pontosan tudni, hogy mikorra várható a harmadik magyar Ikea átadása. Az Ikea erről annyit mondott, idejében szólni fognak, legkésőbb hat hónappal a nyitás előtt.


Az Ikea elküldte a pontos helyrajzi számot is (195836/32), ennek alapján megtaláltuk a neten (pdf) a tulajdonos Immochan levelét, amelyben tájékoztatja az önkormányzatot a telekeladásról. Azt írják, 37 422 négyzetméter nettó alapterületű áruházat kíván építeni az Ikea. A cég honlapja szerint a budaörsi áruház 20 ezer, az Örs vezér téri 26 ezer négyzetméteres, vagyis – feltéve, hogy összevethetők a közölt négyzetméterek – ez majdnem kétszer akkora lesz, mint a budaörsi.A döntés a helyszínről egyébként logikus, mivel a közelben sok áruház található. Az Auchan mellett van ott egysége az Obinak, a Decathlonnak, valamint az Ikea több konkurensének, például a Jysknek és a Kikának is.