Óriási esőzés és havazás jön

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A következő napok főképp az esőről fognak szólni, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt csak elszórtan, délután már több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. Reggel 1, délután 7 fok körül alakulhat a hőmérséklet.


Szombat

Általában borult lesz az ég, csak rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Sokfelé számíthatunk esőre. Több helyen kiadós mennyiség várható. A magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat. A délkeleti, majd az északkeleti szél több helyen megélénkül. 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.


Vasárnap

Marad a borongós időjárás: az erősen felhős, vagy borult égből továbbra is többfelé alakul ki eső, zápor. Megerősödhet a déli szél. A csúcshőmérséklet 9 fok körül várható.


Hétfő

Reggel, délelőtt átmenetileg csak elszórtan, a déli óráktól aztán ismét egyre többfelé ered el az eső. A szél északkeletire fordul és megerősödik. A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz: 6 és 11 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.


Kedd

Kezdetben folytatódik a borús idő, főleg délen és keleten újabb csapadékkal. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több helyen bújik elő a nap. Az élénk déli széllel átmenetileg igen enyhe levegő érkezik hazánk térségébe: délnyugaton 15 foknál is melegebb lehet.


A folytatás

Szerdától-csütörtöktől már szárazabb, nyugodtabb idő jöhet, általában 6 és 12 fok közötti maximumokkal.