Óriási balhéval ért véget a Skót Kupa döntője

Fotó: Getty Images / Mark Runnacles

-

A Hibernian 114 év után aratott első kupagyőzelme a több ezer pályára tóduló szurkolóról és a megvert Rangers-játékosokról marad emlékezetes.


A Hibernian szombaton délután a Hampden Parkban 3-2-re legyőzte a Rangerst, és tíz elbukott döntőt követően 1902 után újra megnyerte a Skót Kupát.


A meccs összefoglalója


Már maga a mérkőzés is elég drámaira sikerült: Anthony Stokes ugyan már a 3. percben vezetést szerzett a Hibsnek, azonban Kenny Miller és Andrew Halliday a hazai pályán játszó Rangers javára fordította a meccset. A 80. percben viszont Stokes rúgott még egyet, majd a rendes játékidő hosszabbításának második percében David Gray megszerezte a Hibernain győztes gólját.A lefújás után pedig elszabadult a pokol. Több ezer edinburgh-i drukker özönlött a pályára, a rendőrök és a biztonságiak tehetetlenek voltak. A BBC beszámolói szerint nem csak önfeledt ünneplés folyt a gyepen, a Hibs szurkolói több Rangers-játékost is megtámadtak, akiket úgy kellett kimenekíteni a pályáról a játékvezetőkkel egyetemben.A skót szövetség természetesen rendkívül sajnálatosnak nevezte a történteket, és – ugyancsak természetesen – vizsgálatot fog indítani mindkét klub ellen, ugyanis a Rangers szurkolói sem viselkedtek mintaszerűen.