Ördögi új párterápiát találtak fel

Forrás: Qetesh / Flickr CC-BY

-

Ramani Durvansula, egy dél-kaliforniai pszichológus meglátta a lehetőséget a valamiért összerakhatatlannak és bonyolultnak tartott IKEA-bútorokban.


A pszichológus szerint már az áruház bejárása sem problémamentes – írja a Washington Post. A konyharészlegnél felmerül, hogy ki főz többet. Aztán a gyerekrészleg újabb érdekes kérdéseket vet fel. És ez még azelőtt van, hogy egyáltalán megpróbáltak volna bármit összerakni vagy szétszedni


Az üzlet egy párkapcsolati rémálom térképe.

Durvansula szerint egy Nornas kávézóasztal összeszerelése még nem nehéz. De egy nagy Liatorp fali tároló összerakása, na, az már valami. A pszichológus egyszerűen váláscsinálónak hívja azt a szekrénysort.A terápia során a pszichológus a bevásárlást kihagyja, csak az összeszerelésnél vesz részt. Ott izzanak fel az indulatok. A terápiára jelentkező pároktól azt kéri, hogy egy nagyobb bútordarabot válasszanak ki. Durvasura módszerét támasztják alá az adatok is. A CivicScience felmérése szerint a vásárlás közben csak a párok hat százaléka vész össze, az összeszerelés viszont már 17 százaléknál vezet vitához.

Az IKEA egyelőre nem biztosít tanácsadókat vagy segítőket a vásárláshoz, azonban vannak már Amerikában a boltba elhívható, a választást megkönnyítő tanácsadók. És persze összeszerelő munkásokat is ki lehet hívni, de az nyilván csalásnak számít.

(A fejléckép lapra szerelt bútornak tűnhet, de valójában egy kezdődő válóper.)