Orbánról hirtelen többeknek is Hitler jutott eszébe

-

Egy magyar és egy szerb újság Hitler-bajusszal ábrázolta őt, az osztrák kancellár pedig a holokauszthoz hasonlította a magyar állam egyik lépését.


Rövid idő alatt két újság és egy politikus is arra utalt, hogy ami Magyarországon folyik menekültügyben, az a vészkorszakra emlékeztet.


A csütörtöki Magyar Narancs címlapján Orbánt szögesdrót Hitler-bajusszal ábrázolja.


SZÉGYENAkik verve jók: a magyar állam és a gyűlölet-bűncselekményekLevédia valószínűleg rosszkor volt rossz helyenItt...

Posted by Magyar Narancs on Wednesday, September 9, 2015

A montázs ellen többen tiltakoztak, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a lap megsértette a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait, a szervezet tüntetést is szervez a lap ellen. Mint kiderült egyébként, egy szlovák karikaturista már múlt héten ellőtte ugyanezt a „poént”.


Aztán a szombati szerb Blic újság is hasonló címlapot csinált, vette észre a 444. Azon egy „Orbán, szégyen” felirat volt a bajusz.Az osztrák kancellár pedig arról beszélt a Spiegelnek, hogy amit a magyar kormány csinált a menekültekkel, vagyis hogy engedte őket felszállni a vonatra, amely aztán Bécs helyett a menekülttábor felé ment, az „kontinensünk legsötétebb korszakának emlékét idézi”. A Spiegel online kiadása már azzal a címmel hozta le az interjút, hogy Az osztrák kancellár a holokauszthoz hasonlítja Orbán menekültpolitikáját, és a Reuters is azzal a címmel vette át, hogy Faymann a náci deportálásokhoz hasonlítja Orbán menekültpolitikáját.


A kormány visszautasította az állításokat, és bekérette az osztrák nagykövetet.