Orbán legszívesebben semmi EU-s pénzt nem adna Budapestnek

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A Népszabadság értesülése szerint a kormány nem ijedt meg a Tarlós István ultimátumától az agglomerációs közlekedés ügyében.Tarlós István korábban ultimátumot adott a kormánynak: ha nem kap 15 napon belül 12 milliárd forintot a BKV, a főváros a jövőben nem vállalja az agglomerációs közlekedés fenntartását. A Népszabadság mai számában azt írja, hogy a kormány nem ijed meg a fenyegetéstől, ha kell, a MÁV fogja ellátni az agglomerációs közlekedést.

A napilap saját forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy Orbán Viktor megbeszélésükön közölte Tarlóssal, hogy "ha rajta múlna, nulla százalék EU-s fejlesztési forrást biztosítana Budapest számára, az uniós pénzeket vidékre irányítaná." A kormányfő azt is elmondta, hogy "a főváros neki nem finanszírozási, hanem irodalmi kérdés".

A kormány paradigmaváltást akar a főváros tömegközlekedésének racionalizálásában: a lap szerint Orbán azt várja Tarlóstól, hogy dolgozzon ki egy koncepciót, amelynek keretében részlegesen jegyárakat is lehet emelni, de az egyik miniszter szerint a kormány a BKV átvételére is készen áll.