”Orbán visszavette az irányítást Lázártól”

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Ezt mondta a miniszterelnök főtanácsadója a Heti Válasznak adott interjúban.


A Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóval készített interjú csak csütörtökön jelenik meg, a Heti Válasz három kérdés-választ hozott nyilvánosságra előzetesen.

Az egyik kérdés, hogy Lázár Jánost lefokozta-e a kormányfő. Hegedűs Zsuzsa azt mondja,


A miniszter a helyén maradt, a politikai irányítást azonban a miniszterelnök a saját kezébe vette vissza. A változás nem látványos, de jelentős.

Arról, hogy Orbánnak elege lett Lázárból, ebben a cikkünkben írtunk. Elfogadja a kerítést is, mert Orbán Viktor az EU kormányfői elé terjesztett javaslatcsomagjával világossá tette, a kerítés csak a pillanatnyi helyzetet kezeli. Hegedűs szerint ha az unió képes lenne megvalósítani a javaslatot, le lehetne bontani a drótakadályokat. Szerinte a menekültek (ő az özönlők szót használja) olyan nagy tömegben és olyan gyorsan érkeznek, hogy képtelenek lesznek integrálódni belátható időn belül.

Beszélt arról is, a Nemzeti Minimum-program 2008-as statisztikák alapján emleget 40 ezer éhező gyereket.


A Nemzeti Minimum-program követelése, hogy törvényi úton teremtsék meg a magyarországi gyerekek mindennapos, rendszeres, minőségi étkeztetésének feltételeit, és garantálják ehhez a forrásokat, valójában teljesített vágy.