Orbán Viktor váratlan találkozása Stuttgartban

Forrás: Facebook

-

Egy kovásznai magyar fiatalember csapott le a kínálkozó alkalomra, hogy a kormányfővel fotózkodjon. Orbán Viktor miniszterelnök éppen európai kampánykörúton van, úgyhogy gyorsan ki is posztolta az esetet, sőt még angol feliratot is biggyesztett a videóra.


Új videóval lepte meg Orbán Viktor félmilliós Facebook-rajongói táborát. A spontánnak tűnő eseményen éppen forgott a videó, amikor a stuttgarti tévétorony éttermében ráköszönt a miniszterelnökre egy fiatalember, és arra kérte a kormányfőt, valamint a társaságában lévő Deutsch Tamást, hogy készíthessen velük egy közös fotót.


A kovásznai magyar a Bosch mérnöke, és mint elmondta, háromhetes stuttgarti útjának első napján adódott ez a lehetőség.

Orbán Viktor asztaltársasága vicces kedvében volt, "erős kezdésnek" minősítette a stuttgarti útnak ezt a fordulatát.A miniszterelnök láthatóan könnyedén kötélnek állt. A népszerűség látszata nem jön rosszul neki, hiszen éppen most járja végig az európai országokat, hogy meggyőzze őket tízpontos akciótervéről, amelynek lényege, hogy Európának elsősorban a külső határait kell megvédenie, nem pedig a menekülteket kell befogadnia.


Orbán Viktor a tervek szerint ma találkozik Helmut Kohl volt német kancellárral, aki maga is kritizálja a jelenlegi német vezető, Angela Merkel menekültpolitikáját.