Orbán Viktor válaszolt a belga diákoknak

-

Most végre tisztában lehetnek a magyar állásponttal is.


Amnesty International-napot tartottak több belgiumi iskolában két hete, amelynek keretében lemásoltatták a diákokkal a szervezet Orbán Viktornak írt petíciójának rövidített változatát – írta az elmúlt héten a Magyar Idők, akik most arról is beszámoltak, hogy a miniszterelnök megbízásából titkársága válaszolt is a diákoknak.


Az Amnesty levele a menekültkérdésről szót, arról, hogy a magyar menekültügyi törvénymódosítások ne „kriminalizálják a menedékkérők határátlépését”.

Orbán Viktor titkársága a levélben egyrészt köszöni a a beérkező észrevételeket, másrészt azt is leírta, hogy Magyarország álláspontja szerint a rossz európai politika „éppen most teszi tönkre azt a fantasztikus kontinenst, amit Európának nevezünk”. „Mi, magyarok azért dolgozunk, hogy ez ne következzen be. Ez egy fontos ügy” – olvasható a levélben.

A gyerekeknek a levélben azt tanácsolták, hogy ha kérdéseik vannak Európa jelenéről, a migrációs hullám jövőbeni következményeiről, akkor ezekről beszéljenek szüleikkel, családjukkal.