Orbán Viktor személyesen kérte meg Kiss Lászlót, hogy maradjon

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Amint kihúzta a lábát David Cameron brit miniszterelnök, Orbán Viktor azonnal hívta Kiss Lászlót, hogy meggyőzze, ne mondjon le.


David Cameron brit miniszterelnök csütörtöki látogatása csak az egyik fontos program volt aznap Orbán Viktor noteszében. A magyar kormányfő ugyanis azt követően, hogy vendége távozott, rögtön vette a telefont, és felhívta Kiss Lászlót, az úszók szövetségi kapitányát, és kérte, hogy gondolja át döntését, és ne mondjon le posztjáról.


Ezt maga Kiss László mondta el a Népszabadságnak adott interjúban, ahol a miniszterelnöki hívás részleteiből csak annyi derült ki, hogy Orbán Viktor azt mondta, hogy „az úszóknak szükségük van” Kiss Lászlóra. Ezek után Gyárfás Tamásnak, a szövetség elnökének már nem volt nehéz dolga, Kiss ugyanis a kormányfő telefonja után eldöntötte, hogy visszatér posztjára. Már csak azért is, mert több irányból is érezte a felé áradó támogatást.


Orbán Viktor és az úszótársadalom jelentős része is kiállt Kiss László mellett


„Csütörtökön rendezték a Halhatatlanok Társaságának ünnepségét, onnan is azt a hírt kaptam: a legendák szeretnék, hogy folytassam. Már több mint száztíz úszóedző állt ki nyilatkozatban mellettem, és így tett a Magyar Edzők Társasága is, valamint más sportágak több jeles képviselője is. Húsz éve vagyok kapitány, eddig – egyetlen klubelnököt leszámítva – ellenséget nem szereztem.”

Kiss László a szerdai sajtótájékoztatón történtekről, amikor Hosszú Katinkáék nem álltak vele szóba, annyit mondott, most már ő is látja, hogy házhoz ment a pofonért. Ennek ellenére szeretné mielőtt lezárni az egész ügyet.

„Nincs sok idő az olimpiáig, le akarom zárni a Katinka-ügyet, következzenek a békés, munkás hétköznapok” – mondta a kapitány, aki hétfőn már bemegy a szövetségbe, és újra felveszi a munkát.

Nyitott kérdések azonban továbbra is maradtak, ugyanis, amíg nem tud beszélni Hosszúval és edző férjével, Shane Tusuppal, addig bizonytalan az edzőtáborozások időpontja, illetve a világklasszis úszó szerepe az olimpiai váltókban