Orbán: Most már minden a mi felelősségünk

Fotó: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

A kormányfő kedden Pécsre látogatott. A lelkes fogadtatást néhány, a közeli Bodára tervezett atomtemetőt ellenző tüntető zavarta meg. Orbán szerint méltósággal kell viselni a provokációt, de egyben erőt is kell mutatniuk.


Nagyjából kétszáz lelkes Fidesz-támogató és tucatnyi ellentüntető várta Pécs belvárosában Orbán Viktort. A kormányfő a Modern városok program keretében (erről lásd keretes írásunkat) látogatott a baranyai megyeszékhelyre, és a városháza előtt rögtönzött beszédet tartott az ott várakozóknak.


A miniszterelnök azt mondta: a tavalyi választások után azt hitték, a második kormányzati ciklus sokkal könnyebb lesz, mint az első. De kiderült, hogy éppen az ellenkezője történt. Most minden egy kicsit nehezebb – mondta.

A kormányfő szerint ettől függetlenül most már minden az ő felelősségük, és bár követnek el hibákat, azon dolgoznak, hogy ezekből minél kevesebb, a sikerekből pedig minél több legyen. A kormányfő utóbbiak között a gazdaság rendbetételét, a teljes foglalkoztatás elérését és az államadósság csökkentését értette.

Tudósítónk szerint a tucatnyi ellentüntető egy sárgára festett, atomhulladékot jelképező hordóval demonstrált. Kisebb dulakodás is kialakult, amikor egy transzparenst ki akartak tépni a kezükből. A kormányfő azt mondta, méltósággal el kell viselni a provokációt, de „erőt kell mutatni, és félre kell tolni” a provokátorokat. A 2018-as választásokon kell megmutatniuk a fideszeseknek, hogy ismét egységesek lesznek, és győznek – mondta.


Pécsen jártunk Orbánnal. Volt egy kis tulakodás, de kormányfő és a többség győzött.

Posted by VS.hu on Tuesday, April 28, 2015

Orbán turnéja

Orbán Viktor március végén Sopronban hirdette meg a Modern városok programot. Ennek keretében mind a 23 megyei jogú városba ellátogat majd, ahol együttműködési megállapodásokat köt majd a helyi vezetőkkel. A miniszterelnök az elmúlt hetekben többek között Egerben és Zalaegerszegen is járt. Az eseményeket rendszerint sajtótájékoztató zárta, amelyeken a korábbiaktól eltérően az újságírók számos kellemetlen témáról is faggathatták a miniszterelnököt.