Orbán Viktor mégis szereti a Vasast az egyesület elnöke szerint

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Orbán Viktor lelátókkal körbezárt stadionban gondolkodik, a minta az MTK-aréna, a beruházás jövő nyáron indulhat – nyilatkozta Markovits László, a Vasas elnöke a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.


Március 16-án lesz 104 éves a klub, szerintem tévhit, hogy Orbán Viktor a Vasast nem szereti, mint ahogy az is, hogy ez egy kommunista egyesület lenne - természetesen vannak baloldali gyökerei, melyeket nem tagadunk meg, hiszen munkásemberek alapították az egyesületet. De szerintem butaság 2015-ben arról beszélni, hogy a Vasas bal- vagy jobboldali klub

– mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Markovits László, a patinás fővárosi egyesület elnöke.

Az interjúban kitért a Vasast érintő fejlesztésekre – bár negatív szövegösszefüggésben. (Orbán szerint, őt „minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon” elküldik „valami melegebb éghajlatra”.)
A Vasas szurkolók ezután levelet írtak a miniszterelnöknek, aki postafordultával válaszolt is nekik, ezzel úgy tűnik, tisztázódott a félreértés.


Markovits kedden az előzményekre is utalva nyilatkozta a Digi Sportnak, hogy már nagyon várják a találkozót a miniszterelnökkel.


Ott kerülhet véglegesítésre az a keretösszeg, amiből a Vasas az állami tulajdonú létesítményeit fejlesztheti 2020-ig. Fel szeretnénk újítani a kézilabdacsarnokot, és kész terveink vannak a Kubala Akadémia kiszolgáló épületére. Mindkettőre, közel két éve jogerős építési engedélyünk van

– osztotta meg a terveket a Vasas elnöke.

Markovits szerint idén „nyáron aligha kezdik még bontani a Fáy utcai focistadiont”. Erre az új, 5 ezer fős létesítmény építéséről rendelkező kormányhatározattal elinduló, 8-10 hónapos előkészítés után leghamarabb jövő nyáron kerülhet sor.