Orbán Viktor kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport

-

A csoportnak tagja Niedermüller Péter DK-s képviselő is, bár a képviselő közleménye szerint akaratán kívül adták hozzá a csoporthoz.


„A DIKTÁTOROKAT A VILÁGON A NÉP HARAGJA ÖLTE MEG !!! ORBÁN MOST RAJTAD A SOR !!! A MAGYAR NÉP NEM AKARJA,HOGY EGY DIKTÁTOR SANYARGASSA A MAGYAR NÉPET.” Ez szerepel a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó Facebook-csoport leírásában – szúrta ki az Átlátszó. A borítókép egy akasztófa. A több mint 3 ezer tagú zárt csoportba tartozik Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti képviselő is. A csoport adminisztrátora Gönczi József, aki a Demokratikus Koalíció újpesti szervezetének Facebook-oldala szerint korábban aktív DK-s politikus volt.


Niedermüller Péter közleménye szerint „A diktátorok és a nép haragja” elnevezésű Facebook csoportnak nincs köze a Demokratikus Koalícióhoz, Gönczi Józsefet tavaly májusban kizárták a pártból, jogtalanul bitorolja az oldalt. Az oldalhoz őt tudtán és beleegyezése nélkül adták hozzá.

Niedermüller szerint a facebook-csoport szellemisége ellentétes a DK politikájával és az ő személyes álláspontjával is, az ott leírtakkal semmilyen közösséget nem vállal. Azt írta, megteszi a szükséges lépéseket az oldal megszüntetése érdekében.