Orbán Viktor tesztjeles tévé előtt kezeli a terrorveszélyt

Forrás: facebook.com

-


A terrorkészültséget felügyelő operatív törzs munkájáról közöltek egy képet Orbán Viktor Facebook-oldalán. A fotón az látható, hogy kilencen ülnek körbe egy asztalt, amelyen rengeteg papír és hét vezetékes telefon található. A fejük feletti egyik monitor éppen adásszünetet mutat.

A miniszterelnök papírjaiba temetkezve olvas, mellette ül Pintér Sándor belügyminiszter. Az asztal körül ül még Hajdu János, a Terrorelhárítási központ vezetője, Papp Károly rendőrfőkapitány, Benkő Tibor vezérkari főnök és Kovács József, a katonai nemzetbiztonsági szolgálat vezetője. Ők figyelnek vagy olvasnak.

A képet azzal a mondattal posztolták, hogy “7.00. Munkában az Operatív Törzs”.

A miniszterelnök reggel az M1 csatornának számolt be az ülésen történtekről. Azt mondta: a Belügyminisztériumban tartott megbeszélésen a brüsszeli robbantások miatt áttekintették a biztonsági helyzetet és meghozták a szükséges intézkedéseket.

Ismertette, hogy fenntartják a második legmagasabb terrorfokozatot, a Terrorelhárítási Központ teljes riadóját. Fokozott rendőri készültséget rendeltek el Magyarország egész területére, továbbra is érvényben tartják a migrációs válsághelyzetet. A lakosság ebből azt tapasztalja, hogy sok rendőrt lehet látni a köztereken és fontosabb objektumoknál.

Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania, fel kell zárkóznia azokhoz az országokhoz, amelyek a legjobb technikai felkészültségű titkosszolgálattal rendelkeznek. "Technológiákat fogunk vásárolni, képzéseket, oktatásokat fogunk tartani" - mondta.


7.00. Munkában az Operatív Törzs. //7:00 am. The Operative Board in action.

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, March 23, 2016