Orbán Viktor diktálja az autódivatot a Fideszben

-

Lassan minden vezető fideszes megkedveli a mikrobuszokat. Most Szijjártó Péter váltott.


Sokáig csak a miniszterelnökről volt köztudott a Fideszen belül, hogy Volkswagen Multivan kisbusszal utazik, ilyen autóval volt például, amikor 2013 március közepén a nagy havazás után nézte meg, mi a helyzet az országban.



De Volkswagen kisbusszal mentek Rogán Antal szülőfalujába is, és az árvízi videókban is főszerepet kapott az autó. "Elférek itt vajon? Sándor, te mit gondolsz erről? - kérdezi az egyik videóban az autót vezetve a belügyminisztert.


Váratlan látogatás Szakonyfaluban

Posted by Orbán Viktor on Monday, January 13, 2014

2013. június 11. - Tököl, Budapest

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, June 11, 2013

Árvízi őrjárat

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, June 4, 2013

Aztán nemrég egy másik Volkswagen mikrobusz foglalkoztatta a sajtót: az, amellyel Habony Árpádot és Andy Vajnát filmezték le szabálytalankodás közben.


A Blikk május végén szúrta ki, hogy Rogán Antal is ilyen kisbusszal ment a Várba meghallgatni a kormányfő beszédét. Arról a kocsiról azt közölte a párt, hogy „az említett gépjármű tartós bérlésben van a Fidesz-frakcióban"

Most a kormány honlapjára feltöltött adatokból (zip file nyílik) pedig az derül ki, hogy Szijjártó Péter is váltott: a szolgálati Skoda Superbjét május elsejével lecserélték egy 2015-ös Volkswagen Multivanre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az adatok szerint a miniszter egyszer már használt két hónapig ilyen mikrobuszt, igaz, 2011-es évjáratút.



A honlapra rajta kívül egyetlen másik miniszter, Fazekas Sándor juttatásait töltötték fel most, a földművelésügyi tárca vezetője továbbra is Skoda Superbbel jár.