Orbán után Obama: kiderült, mennyi fizetést kap az amerikai elnök

Fotó: AFP / NICHOLAS KAMM

-

A héten publikálták, hogy mennyit keresett Orbán Viktor, és úgy tűnik, Barack Obama sem akart lemaradni, hiszen az ő keresete is napvilágra került.


2010 júniusa óta bruttóban több mint 120 millió forintra volt jogosult Orbán Viktor – írtuk pénteken. Most kiderült az is, hogy amerikai kollégája mennyit keres.

Az ABC-n található összefoglaló szerint Barack Obama és felesége 2015-ben valamivel több mint 436 ezer dollárt, azaz mai árfolyamon nagyjából 120 millió forintot kerestek. Azaz épp annyit, amennyit Orbánnak sikerült összekaparnia a kormányváltás óta.

Nagyon azonban nem lehetnek elégedettek a Fehér Házban, hiszen egy évvel korábban még 11,4 millió forinttal többet tehettek zsebre.

Az összegből egyébként 394 454 dollár járt az elnöki poszttal, míg 56 ezer dollárt könyveladásból szerzett az Obama házaspár. Az ABC megemlékezik arról is, hogy 2014-ben még 80 ezret hoztak az írásai.

Érdekesség, hogy Obamáék 81 472 dollárt adóztak, azaz 18,7 százalékot a jövedelmük után. A házaspár ezenkívül a bevételei mintegy 15 százalékát, 63 ezer dollárt adományozott 30 különböző jótékonysági szervezetnek.