Orbán tudta, hogy Vajnának kell a TV2, de nem "beszélték meg"

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

A filmügyi kormánybiztos és nagyvállalkozó szerint tulajdonjogi helyzete világos, állítja, hogy ezt a Fonyó Károly és a tévé korábbi tulajdonosai által kötött opciós megállapodás sem érinti, így semmi nem korlátozza a TV2 tulajdonjogának megszerzésében.


Andy Vajna a Népszabadságnak adott interjúban kijelentette, hogy a tranzakciót lezártnak tekinti. Üzleti titokra hivatkozva azt nem árulta el, mennyiért vette meg a TV2-t.


A Népszabadság felvetésére, hogy Orbán Viktorral nyilván megbeszélte, mire készül, Vajna azt mondta: „említettem neki, hogy belevágok ebbe a bizniszbe, de túlzás lenne azt mondani, hogy 'megbeszéltük'.

Vajna elmondta, hogy az ügyletet saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta, utóbbinak viszont nem tagja az MKB, mert ezzel a most többségi állami tulajdonban lévő bankkal nem is tárgyalt az ügyben. A konzorciumban benne van viszont a szintén állami Eximbank, Vajna ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy ez nem szerinte nem állami támogatás, mert a hitelt piaci alapon kapta.

Vajna hosszú távon tervez a TV2-vel, és bízik abban, hogy a régóta veszteséges televízió pár éven belül már nyereséget hozhat. Ami rádiós projektjét illeti, Vajna közölte, a Roxy frekvenciájáért indított pályázaton kívül más projektet nem tervez, így a Class FM idén lejáró országos frekvenciájáért nem pályázik.