Orbán Trump győzelméről: a világ visszaállt a valóság talajára

Fotó: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / JOE RAEDLE

-

Londonban a brit miniszterelnökkel tárgyaló Orbán Viktor azt szeretné elérni, hogy a Brexit után ne sérüljenek a kint dolgozók jogai.


A Londonban tartózkodó kormányfő – a Theresa May brit miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után – a megválasztott új amerikai elnök, a republikánus Donald Trump győzelmét magyar újságíróknak úgy értékelte: a világnak mindig jót tett az, ha sikerült magát kiszabadítani az éppen uralkodó ideológiai irányzatok fogságából, és vissza tudott térni a valóság talajára.


„Szerintem most ez történt az Egyesült Államokban, és ez esélyt ad a nyugati világ többi részének is, hogy kiszakítsa magát az ideológiák, a politikai korrektség, a valóságtól eltávolodott gondolkodásmód és beszédmód fogságából, és visszatérünk végre a realitások talajára” – mondta Orbán Viktor.

A megbeszélésről szólva kijelentette: Magyarország azt szeretné elérni, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek a brit EU-tagság megszűnésével. A találkozón egyetértés alakult ki arról, hogy ezt a kérdést a viszonosság elve alapján kell kezelni, tehát ha az Európában élő britek szerzett jogai nem csorbulnak, abban az esetben a brit kormány álláspontja szerint a Nagy-Britanniában dolgozó EU-állampolgárok jogai sem sérülhetnek.