Orbán: Tavaszra a szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben kell állnia

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-

Orbán szerint Magyarországon nagy léptékű beruházás a kormány nélkül nem valósulhat meg.


Hétfőn Szegeden járt Orbán Viktor miniszterelnök, ahol találkozott Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével, az MSZP – elnöksége által támogatott – miniszterelnök-jelöltjével. Orbán a Modern Városok Program keretében látogatott el az alföldi városba, ahol többmilliárdos beruházáscsomagot jelentett be.


Orbán interjút adott a SZEGEDma.hu-nak, ahol azt mondta, hogy Botkával folytatott megbeszélése mellőzte a pártpolitikai kérdéseket.


Jelentem, sikerült megtalálnunk ennek módjait, aminek gyümölcse az 50-70 milliárd forintos, kormány által támogatott szegedi beruházáscsomag

– mondta a miniszterelnök.Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, volt hódmezővásárhelyi polgármester korábban azt mondta: Szegednek és Hódmezővásárhelynek egy agglomerációt kellene alkotnia. A kormányfő szerint ez magától értetődő, és ennek érdekében már korábban is mindent megtett a kormány.


Nem értelmes az a vita, hogy egy-egy beruházás az önkormányzatnak vagy a központi kormányzatnak köszönhető-e, mert nagy léptékű beruházás ma Magyarországon a kormány segítsége és támogatása nélkül nem tud megvalósulni

– mondta Orbán, aki szerint minden nagyobb beruházás esetében a kormány ösztönzi a befektetőket.


Szétesett a Fidesz

Orbán leült a szegedi fideszes politikusokkal is, akik arról panaszkodtak, hogy a helyi szervezetnek kommunikációs problémái vannak, nem tudnak érvényesülni a szegedi médiában. Orbán erre azt mondta, hogy változtatni és javítani fognak: „a tavasz végére a megújított szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkoznia a helyi közvélemény előtt”.

2006-ban 12 ezer, 2010-ben 4 ezer, 2014-ben pedig már 14 ezer szavazattal kapott többet Botka, mint éppen aktuális fideszes kihívója. A jobboldali képviselők közül mindössze hárman jutottak be egyéniben a közgyűlésbe, hatan listáról. A Magyar Narancs szerint több jobboldali forrás is azt mondta, hogy annyira megrázta a régi fideszeseket a 2014-es nyár eleji, felülről vezényelt csere, hogy sokan Botkára ikszeltek a szavazófülkében.