Orbán is támogatja a nyomortelepek felszámolását

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A kormányfő a miskolci városi tévének adott interjújában nyilatkozott a számozott utcák felszámolásáról. A miniszterelnök azt is mondta, hogy Miskolc egy huszonegyedik századi iparváros, modern város lett. Kriza Ákos polgármesterrel együttműködési megállapodást írt alá a megyeszékhely fejlesztéséről.


Rám a miskolciak számíthatnak abban, hogy élhetőbb legyen a város, támogatom az önkormányzatot a nyomortelepek felszámolásában is" - közölte Orbán Viktor a Miskolc Városi Televíziónak adott interjújában.

A miniszterelnök kedden a Modern városok elnevezésű program keretében együttműködési megállapodást írt alá Kriza Ákos miskolci polgármesterrel a borsodi megyeszékhely gazdasági, idegenforgalmi és informatikai fejlesztéséről.

A tévéinterjúban a kormányfő arról beszélt, hogy rendszerváltás előtt Miskolcnak, az ottani nehéziparnak, bányászatnak, a nehéz fizikai munkának tekintélye volt, és ezekre az értékekre ma is lehet építeni. Szerinte Miskolcnak nem kell „levetkőznie, megtagadnia" múltját ahhoz, hogy sikeres legyen. Miskolc egy huszadik századi iparvárosból egy huszonegyedik századi iparváros, „modern város" lehet.

Márciusban, a kilakoltatási moratórium lejárta után a VS.hu riportere is járt a számozott utcákban. Az itt élő emberekről, kilátástalanságukról, bizonytalan helyzetükről helyszíni tudósításunkban olvashat.


Habonyt és Vajnát is emlegette

Orbán Viktor egy újságírói kérdésre válaszolva a miskolci sajtótájékoztatón Habony Árpádról beszélt. Azt mondta: „semmiféle hivatalos kapcsolatban nem állunk vele”. A magyar államnak vannak szabályai, ezek részben köztisztviselői, részben munkaügyi szabályok, szerződések alapján lehet ilyen kapcsolatot létre hozni - mondta Orbán Viktor. Habony Árpádra utalva hozzátette: „ilyen szerződés nem létezik, és nem is létezik a jövőben sem". Mint mondta: a politikai tanácsadóknak, a politikai ötletekkel a kormányt ellátók számát a minimálisra kell csökkenteni, a kabinetnek "az ilyen típusú tudást, ismeretrendszert" a Századvég intézet biztosítja.


Egy az Andy Vajnáról szóló kérdésre válaszolva pedig csak annyit mondott, hogy nagy profitot kíván a szerencsejátékkal foglalkozóknak, azért, hogy több pénzt tudjanak az államnak befizetni.