„Orbán, takarodj!” – kiabálta egy tucat tüntető a Nemzeti Múzeum előtt

Fotó: VS.hu / Kummer János

-Körülbelül 10-15 tüntető jelent meg a Nemzeti Múzum előtti tömegben, és elkezdték skandálni, hogy „Orbán, takarodj!”, illetve többen fütyültek is – írta a Hvg.hu. Őket a rendezvényt biztosító Walton Security emberei kikísérték, és a körbeállják őket. A lap szerint az akciót Kossuth térről ismert Szabó Gábor „Tuareg” szervezte.

A Nemzeti Múzeum előtt várakozók elkezdték köpködni az ellentüntetőket, azt skandálták, hogy „Gyurcsány, takarodj!” Végül két idősebb ember össze is verekedett.

A 444.hu egy videót közölt arról, hogy a tömegbe két ember érkezett, a kezükben egy-egy „Orbán geci” feliratú transzparenst tartottak. Az Orbán-beszédre várók és a táblát tartók között kisebb dulakodás alakult ki.

Az akciót a Facebookon kezdték szervezni, a felhívásban azt írták: „Elég volt Orbánból és bandájából, akik halálra lopják magukat, és még azt is meg akarják határozni, mit csináljunk vasárnap. Az országot újra Oroszországhoz láncolnák, mert ez a hosszú távú egyéni céljukkal egyezik. Ne engedjük a diktátornak végigmondania a legújabb demagóg beszédét, fütyüljük ki! Gyertek március 15-én a Múzeumkertbe, és fütyüljünk, kiabáljuk, hogy Fidesz-maffia, tolvajok stb.!”