Orbán: Soros Európa békéjét veszélyezteti

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A kormányfő szerint nem fogják hagyni, hogy Soros nevessen a végén. Az integráció megbukott, az eurorealisták pedig a nemzetek Európáját akarják. A konzultációt értékelték.


Soros György egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét, jövőjét veszélyezteti – mondta Orbán Viktor a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozat záróeseményén.

Sorosnak a migráció jó üzlet, és még jobb lehetne, ha mi nem akadékoskodnánk. Magyarországra és személy szerint rám azért annyira dühös, mert mi a nagy tervének és nagy üzletének útjában állunk – mondta a kormányfő.

Orbán szerint Soros meghirdette betelepítési programját, finanszírozza a migránsokat beszállító szervezeteket, valamint támogatja az NGO-k és az embercsempészek maffiahálózatát.

Ez már nem ideológia, ez már politika, ez már nemzetbiztonsági kérdés. S ha a magyarok, a magyar családok, Magyarország biztonságáról, mai és holnapi biztonságáról van szó, akkor nincsen pardon – mondta Orbán, aki szerint nem fogják hagyni, hogy Soros nevessen a végén.


Egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se

Mind a hat kérdésben elsöprő támogatást kapott az az álláspont, miszerint Brüsszelt meg kell állítani, mind a migránsválság, mind a lopakodó központosítás és jogelvonás ügyében – mondta Orbán. Szerinte az emberek egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a magyar gazdaságot érintő döntések itt szülessenek. Továbbra is mi döntsünk az adókról, energiaárakról, ne engedjük át ezeket a döntéseket.

A kormányfő szerint a magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni, egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se. A magyarok teljes összhangban azt akarják, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megvédjük az országot az illegális bevándorlóktól – mondta Orbán.

A válaszadók gyakorlatilag teljes egyetértésben kimondták, a magyarok nem akarják Brüsszelnek átadni az irányítást. Nem akarnak több hatalmat, több hatáskört átadni, mint ami az eredeti megállapodásokban, a csatlakozási szerződésben le van fektetve – mondta a kormányfő.


Európa leszokott

Orbán azt mondta: fájdalom, bármilyen jól is mutat papíron és a tankönyvekben a tömeges integráció, az igazság az, hogy nem működik. Helyette párhuzamos társadalmak jönnek létre, növekvő bűnözéssel, romló közbiztonsággal, terrorveszéllyel és terrortámadásokkal – mondta a kormányfő, aki szerint Európa jövőjéről csak Európa dönthet.

Ezen az Európán pedig mi nem Brüsszelt és az európai vezetőket értjük, hanem az európai polgárok közösségét. Európa azonban leszokott arról, hogy megkérdezze az emberek véleményét – mondta Orbán.

Mi, akik a nemzetek Európáját akarjuk, nem euroszkeptikusok, hanem eurorealisták vagyunk – mondta Orbán, és az eurorealisták nem homokra, hanem sziklaszilárd alapokra akarják építeni az Európai Uniót. Csak egy ilyen politikai talapzat van, és ez az európai nemzetek valósága. Ma az unió ezen alapokon áll – mondta a kormányfő, aki szerint egyetlen nemzetnek sem adhatják parancsba, hogy kikkel éljen együtt a saját országában, ez csak a nemzetek szuverén döntése lehet.


Pénzügyi értelemben ellenáll

A Fidesz-KDNP először gazdaságilag, majd a bevándorlástól védte meg az országot – mondta Kósa Lajos. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a 2010-es pénzügyi helyzetről és a kormányzati intézkedésekről azt mondta: Magyarország azért tudja megvédeni a határait, "ellenállni az inváziónak", mert pénzügyi értelemben megtámadhatatlan.

Szerint a miniszterelnök az esküjét, miszerint megvédi az országot, a lehető legszorosabb értelemben teljesítette. Amíg a Fidesz és a KDNP kormányoz, addig „az országot biztosan meg fogjuk védeni” – mondta Kósa.