Orbán szerint ma minden családnak ki kell nyitnia egy üveg vörösbort

Forrás: Facebook.com/orbanviktor

-


Az IMF-EU hitel visszafizetése példátlan eredmény a mai világgazdasági környezetben. Ezt nem lehetett volna elérni olyan barátok nélkül, mint amilyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). Erről beszélt az MTI szerint Orbán Viktor csütörtökön Párizsban.

A magyar kormányfő csütörtökön megbeszélést folytatott az OECD főtitkárával. Ezt követően sajtótájékoztatóján arról beszélt: a hitel visszafizetése nagy teljesítmény, ennek eléréséhez sokak erőfeszítése kellett. Így a magyar embereké, a mindenkori gazdaságpolitikát irányítóké, a munkavállalóké és a munkaadóké.

“Ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort és koccintson a haza egészségére”, mondta. Ezt azzal indokolta, hogy a tegnapi napon sikerült visszafizetni az adósságot, amelyet még az előző kormányok hoztak létre 2008-ban, amikor a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében hitelt vettek fel az IMF-től és az EU-tól .

Ezt a hitelt visszafizették, így "ma reggel jobban ébredtünk és könnyebben is lélegzünk" - fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte a "barátok", különösen az OECD szerepét. Mint mondta, a szervezethez mindig lehetett fordulni a legnehezebb és a legkényesebb kérdésekkel is. Politikai szándék nélkül, a szakmai szempontokra összpontosítva osztotta meg legjobb tudását és az általa összegyűjtött legjobb tapasztalatokat az országgal.

A kormányfő korábban Párizsban európai kérdésekről egyeztetett Nicolas Sarkozy volt francia államfővel.