Orbán szerint jó irányba tart az oktatási rendszer

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A kormányfő a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy a 2010 előtti rendszer megbukott, a gyerekek nem álltak helyt a nemzetközi versenyben.


Orbán Viktor miniszterelnök szülőként azt várja a magyar iskoláktól, hogy a gyerekek legyenek jól neveltek, jó fizikai állapotban, és versenyképes tudást kapjanak, amellyel felnőttként is helyt állhatnak. A kormányfő erről a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában beszélt. Úgy fogalmazott: amikor 2010-ben megindult az átalakítás, világos volt, ez egy bukott rendszer, ahogy az is, hogy a gyerekeink egyre kevésbé állnak helyt a nemzetközi versenyben, ezért újra kellett szervezni, és jó irányban indultunk el.

A viták mentén fontos kérdés, mi van az oktatási vita középpontjában, felkészíti-e a gyerekeket az iskola a boldogulásra, egészséges emberek lesznek-e – mondta a kormányfő. A gazdaság szereplőivel egyeztetve szerinte általános az a vélemény, hogy az iskolarendszer most nem tesz meg mindent azért, hogy a gyerek az iskolából kikerülve könnyen helyet találjon a gazdaságban, ezért is indult meg a szakképzés átalakítása, hogy a gyerekek használható tudást kapjanak.