Orbán szerint egységben az erő

Fotó: Vs.hu/Zagyi Tibor / Vs.hu/Zagyi Tibor

-

A miniszterelnök a Magyar Hírlapnak nyilatkozott. Azt mondta, a választásokig az „Egy a tábor, egy a zászló!” gondolatát kell felmutatni, a mai Békemenet is ezt üzeni. Rezsicsökkentés nélkül nincs interjú. Orbán még a vérnyomásunkat is csökkentené.


Szervezettség

Orbán a választásokig folytatja az országjáró kampányt, és nagygyűléseket tart. Jövő héten szombaton Debrecenben zár, de április 6-án is dolgozni fog „hiszen nem lesz kampánycsend” – derül ki az interjúból. A Békemenet mélyebb jelentősége szerinte az, hogy ilyenkor nyugalmi állapotban szervezi meg magát a társadalom. Orbán szerint „a nemzeti elkötelezettségű emberek folyamatos szervezettségben állnak”.


A hihetőség határa

Hétvégi ügyeletünk szerint az interjú csúcspontja egy kérdés, mely méltán pályázhat a független magyar újságírás gyöngyszeme címre: „Az ellenzék már évek óta nagyon agresszív kampányt folytat önök ellen. Miért nem áll bele a harcba a Fidesz-KDNP, miért nem veri vissza a támadásokat?”

A miniszterelnök válaszában azt mondta, a baloldali kritika a valóságos élettől annyira távol áll, hogy azt nehéz komolyan venni. „A politika alapszabálya szerint a hihetőség határát soha nem szabad átlépni” – tette hozzá.


Egészségesebb vérnyomást!

Szóba kerültek a protestszavazók is. Orbán azt mondta, nem csak a baloldal lehet elégedetlen. A Jobbikra utalva azt mondta „megjelent egy jobboldali radikális erő, amely nagyobb hitelességgel képes – más logikával és más alapokon – megfogalmazni a velünk szembeni elégedetlenséget”.

Az interjú végén a jövőbeli tervekkel kapcsolatban a miniszterelnök arról beszélt, hogy nyugodtabb országot szeretne. „Úgy élünk, mintha állandóan száznyolcvanon állna a vérnyomásunk. Ennek a korszaknak szeretnénk véget vetni. Egy olyan országot akarunk, ahol egészséges vérnyomással élhet mindenki...”