Orbán: áprilisban ismét győzni fogunk

Fotó: Csudai Sándor

-

A kormányfő a Terror Háza előtt mondott ünnepi beszédet. Szerinte most dől el, Európa népei visszaveszik-e saját nemzeti életük politikai irányítását, a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól.


Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk – mondta Orbán Viktor a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen.

A kormányfő szerint a szovjet uralom egy történelem nélküli térbe taszított bennünket, "meg akarta semmisíteni a múltunkat és a kultúránkat is" – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint a fizikai és szellemi terror megismétlődése ellen a nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver. "Ezért jöttünk ma éppen ide" – utalt a Terror Háza Múzeumra, amely a nyilasok főhadiszállása, majd a kommunista pártállami terror székhelye volt.

2002-ben "mementóvá emeltük, és egy múzeumot helyeztünk ide Budapest, Magyarország és Európa szívébe", hogy emlékeztesse mindig a világot: a magyarok szabadságvágyát nem lehet megfojtani. Azért állítottuk ide, hogy bennünket is figyelmeztessen: ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk – mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint a saját szabadságunkat mindig nekünk kell megvédenünk, más sohasem fogja. "1956-ban az a csodálatos ország bontakozott ki az elnyomás félhomályából, amire mindig is vágytunk" – mondta Orbán, aki szerint a forradalom nemzeti forradalom volt.

A gyárakban dolgozókról egy csapásra kiderült, hogy nem nemzetközi proletárok, hanem magyar munkások. "Erre a pillanatra mindig emlékezni fogunk, amíg egyetlen magyar is él a Földön" – mondta Orbán. "Mi nem csak emlékezünk, de nem is felejtünk. Azokat sem felejtjük el, akik velünk szemben álltak."

A nyugatiak, ha csodálták is az 1956-os magyar forradalmat, nem értették – mondta Orbán. "Nem értették, miért harcolunk olyan túlerővel szemben, amelyet emberi számítás szerint aligha győzhetünk le. Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk a saját kultúránkhoz és életformánkhoz, és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében."

"Azt akarjuk, hogy tiszteljék azt, akik és amik vagyunk", hiszen a magyarok ezer éven át őrizték Európa határait és küzdöttek a nemzeti önállóságukért – mondta Orbán. "Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik" – mondta a kormányfő, aki szerint "azért nem értenek bennünket Brüsszelben ma sem, mert már akkor sem értettek".

Orbán szerint Európa vakvágányra futott, a pénzügyi spekuláns birodalom ejtette foglyul Brüsszelt és jó néhány tagállamát is. A 20. században katonai birodalmak okozták a bajt, most a globalizáció farvizén pénzügyi birodalmak emelkedtek fel. Nincsenek határaik, de van világmédiájuk, és vannak tízezerszám megvásárolt embereik. Gyorsak, erősek és brutálisak – mondta.

Orbán szerint most, három évtized után "újra veszély fenyegeti mindazt, amit Magyarországról és a magyar élet rendjéről gondolunk". A szabadság 1990-es kivívása után most újra történelmünk fordulópontjához érkeztünk – mondta a kormányfő.

Biztonságos, méltányos, polgári, keresztény és szabad Európát akarunk – mondta Orbán. Szerinte ma minden választás sorsdöntő Európában. Most dől el, Európa népei visszaveszik-e saját nemzeti életük politikai irányítását, a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól. Most dől el, sikerül-e visszaszereznünk a régi, multikulturalizmus előtti nagyszerű Európánkat.

Orbán szerint még mindig sokan gondolják, hogy ez lehetetlen, de 1956-ban, 1988-ban és 2010 előtt sem hittek a változásban.

"Hányan hitték volna október 23-án reggel, munkába menet a villamoson, hogy estére a Sztálin-szobor helyén már csak két csizma marad? Hányan hitték 1988-ban, hogy a kommunizmust egy éven belül megrogyasztjuk, rászámolunk és leléptetjük, a szovjet csapatokat pedig kiparancsoljuk az országból? S hányan hitték 2010 előtt, hogy hamarosan új, nemzeti alapokon álló, keresztény kultúrájú és családjainkat megvédeni képes alkotmányunk lesz?"

A kormányfő szerint a globalizmus erői "homo brüsszelicusokká" akarják gyúrni a magyarokat. "Hinni akartuk, hogy a régi bajok már nem térhetnek vissza". Hinni akartuk – mondta –, hogy a kommunisták hagymázas álma, hogy magyarok helyett "homo szovjeticust" faragjanak belőlünk, soha többet nem jöhet elő.

Most elképedve látják, hogy "a globalizmus erői feszegetik az ajtót, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket" – mondta Orbán.

A kormányfő szerint Közép-Európa maradt "az utolsó migránsmentes övezet". A pénzügyi spekuláns birodalom hozta Európa nyakára az újabb kori népvándorlást, a migránsok millióit, az új bevándorlók invázióját. Ők dolgozták ki azt a tervet, amellyel Európát kevert földrésszé akarják alakítani – mondta.

Szerint mivel Közép-Európa migránsmentes övezet, ezért az Európa jövőjéért folyó küzdelem ide összpontosul. Amíg Brüsszel nem nyeri vissza szuverenitását, addig Európa kormánykerekét sem lehet a helyes irányba fordítani – mondta a kormányfő.

A kormányfő a következő választás esélyesének nevezte a Fideszt. Szerinte a tét nagy, "semmit sem vehetünk félvállról". Azt mondta, még nem érdemelték ki a győzelmet, ahhoz mindenkire szükség lesz, ezért a következő hónapokban készülődni fognak: "márciusban újrakezdjük. És akkor áprilisban ismét győzni fogunk".

Orbán szerint "nekünk senki sem mondhatja, hogy lehetetlen". A népvándorlást meg lehet állítani, a globalizációt féken lehet tartani, Brüsszelt meg lehet zabolázni, a pénzügyi spekuláns tervét meg lehet lékelni, az európai egyesült államok őrült ötletére kényszerzubbonyt lehet húzni. Szerinte ehhez csak az kell, hogy Közép-Európában a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a románok és a magyarok összefogjanak.

A kormányfő szerint ha meg sem próbáljuk, akkor nem is sikerülhet, valamennyi esély mindig van. "1956-ban megmentettük a nemzet becsületét. 1990-ben visszavettük a szabadságunkat. 2010-ben pedig a nemzetegyesítés útjára léptünk" – mondta.