Orbán szerint a Soros-terv négy pontból áll

Fotó: MTI / Veres Nándor

-

Az EU-nak vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben – mondta a miniszterelnök. Törökországgal és Oroszországgal pedig történelmi szerződést kell kötni.


Az elmúlt egy év legjelentősebb eseménye a Visegrádi négyek (V4) megerősödése – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott előadást. Szerinte Varsó, Prága, Pozsony és Budapest egy hangon beszél.

Orbán több mint 10 pontban fogalmazta meg egy erős állam ismérveit. Szerinte ezek közé tartozik, hogy legyen gazdasági növekedés, és a stratégiai ágazatok nemzeti tulajdonban legyenek. Egy erős ország esetében nem lehet beszélni demográfiai hanyatlásról, és a feltételek között említette a közbiztonságot, amely magába foglalja a határvédelmet és a terrorkísérletek elhárítását. Fontosnak tartja a kulturális identitás megtartását, a jövő magyarságának egy közösségbe való szervezését – mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint a modern állam feltétele, hogy képes legyen vendégül látni a világ nagy rendezvényeit, Budapest épp most bizonyítja be magának és a világnak, hogy nincs olyan rendezvény a foci vb-n kívül, amit ne tudna vendégül látni.

Az Európai Uniónak vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben – mondta Orbán. Szerinte az emberek véleményével szemben Brüsszelben kialakult egy szövetség, amelyben a brüsszeli bürokrácia elitje és a Soros-birodalom vesz részt.

Létezik egy Soros-terv, ami négy pontból áll, eszerint évente be kell hozni egymillió migránst az unióba, mindenkinek kell adni 4,5 millió forint értékű eurót, a bevándorlókat szét kell osztani az unió országai között és fel kell állítani egy európai bevándorlási ügynökséget – mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy Európa élni tudjon, és az európaiké maradjon, vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben és ezután meg kell reformálni az uniót. Szerbiát minél előbb fel kell venni az EU-ban, és történelmi szerződésre van szükség Törökországgal és Oroszországgal – mondta Orbán.

Szerinte a gazdasági problémák megoldására a migráció nem válasz. A munkaerőhiány migránsokkal való pótolása olyan, mint amikor a hajótörött tengervizet iszik. "Az is víz, de tovább növeli a bajt."

Orbán szerint a “migránsok kultúrája” élesen szemben áll az európai kultúrával. Míg az európai kultúra kívánatosnak tartja, hogy a férfiak és a nők egyenrangúak legyenek, az iszlám kultúrában a nő alárendelt a férfinak – mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint a muszlim közösségek a saját kultúrájukat erősebbnek tekintik, mint a keresztény kultúrát. Az erősebb ezért soha nem fogja a gyengébbet magáévá tenni. Az átnevelés ezért nem lehet sikeres – mondta Orbán.

A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – mondta Orbán. Amíg ő Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad, a határokat meg fogják védeni – mondta.

Szerinte az ellenzék nyíltan hirdeti, hogy le fogják bontani a kerítést, és a bevándorlókat be fogják az országba, egyet fognak érteni a bevándorlók teljes és kötelező szétosztásával, készen állnak arra, hogy Európát átadják egy új, kevert összetételű európai jövő számára. Ez adja a választások európai tétjét.

Szintén éles határvonal húzódik az ellenzéki pártok és a kormánypártok között abban, hogy adjanak-e több hatalmat Brüsszelnek – mondta Orbán. Emellett lesz a voksolásnak egy közép-európai tétje is. A brüsszeli bürokraták és Soros is abban érdekeltek, hogy gyengítsék Közép-Európát, amelyben akadályt látnak a Soros-terv végrehajtásához. Vannak olyan erők Európában, amelyek azért akarnak új kormányt Magyarország élén, mert ezzel tudnák gyengíteni a V4-ket – mondta a miniszterelnök.

Orbán szerint Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy újra erős és virágzó ország legyen, de ha újra a globális érdekeket kiszolgáló kormánya lesz, akkor ezt a történelmi esélyt megint évtizedekre elveszíthetik a magyarok.

A magyar külpolitika vezérlő csillaga a magyar érdek – mondta Orbán. Arra a kérdésre, hogy "Putyin vagy Trump?", a kormányfő azt mondta: nem híve a személyekhez igazodó külpolitikának. Minden egyes, Magyarország szempontjából fontos országgal olyan viszonyt kell kialakítani, hogy neki is érdekében álljon, Magyarország sikeres legyen. Szerinte ma Oroszország, az USA is érdekelt a magyar sikerben, és Kínának, Izraelnek, Törökországnak is ez az érdeke.

"Hét éve dolgozunk azon, hogy a lecsatlakozásos, szövetségesi gondolkozás és logika helyén a nemzeti önérdekből kiinduló külpolitikát építsük fel. (...) Jól állunk. Egy mozaikkocka nincs a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat. Nem lehetetlen. Látjuk a lehetőséget" – mondta Orbán.