Orbán szerint a migrációs válság megerősítette a kormányt

-

A kormánytagoknak is részt kell venniük a népszavazási kampányban.


Politikailag erősebb most a Fidesz, mint négy évvel ezelőtt volt - mondta Orbán Viktor a párt frakcióülésén. A kormányfő szerint ennek az az oka, hogy a migráció kezelésében a társadalom és a kabinet álláspontja azonos - írja a Magyar Idők. Orbán a frakcióülésén hosszasan elemezte a migráció ügyét. Beszélt a törökök, illetve az olaszok helyzetéről, szerepéről és a német tartományi választás eredményéről. Erről azt mondta, hogy a CDU-t jobbról még sosem előzték meg.

Orbán szerint az októberi népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről. Az a tétje, hogy Magyarország meg tudja-e védeni közösségeit, kultúráját, és meg tudja-e erősíteni biztonságát.

A kampányban a kormány tagjainak, az államtitkároknak és a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjainak személyesen is részt kell venniük - mondta Orbán. A miniszterelnök is kampányolni fog, hogy minél nagyobb legyen a részvétel és minél magasabb legyen a nemek aránya.

Szeptember 11-én, a kötcsei pikniken a párt értelmiségi holdudvarához szól majd Orbán, az Országgyűlés szeptember 12-én kezdődő őszi ülésszakát pedig egy nagyon jelentős politikai beszéddel nyitja meg. Az előzetes tervek szerint a szeptember 16-i pozsonyi uniós csúcs után erősebb személyes részvételével is támogatja a népszavazási kampányt.