Orbán szeptember 15-én cseréli le embereit

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Már azokat, akik nem voltak elég jók.


„Szeptember 15-én születik majd döntés a kormányzati személycserékről, ami nem rokon- és ellenszenv, esetleg pártpolitikai helyértékek alapján történik majd, kizárólag a szakmai teljesítmény számít” – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Hírlapnak.

Ma pedig kormánykonferencia lesz, ahol


harag és részrehajlás nélküli szakpolitikai önvizsgálatot 

tartanak. Most lesz ilyen először, de „hagyományteremtő céllal”. A tervek szerint ezentúl minden évben rendeznek ilyen „eszmecserét.”

Lázár János szerint a találkozó arról szól, milyen kormányzati munka kell a következő választás megnyeréséhez. „Valós teljesítmény nélkül nincs mit eladni.”


Lázár János azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy próbáljanak minél több objektív számot keresni a kormányzati teljesítmény, a demográfiai folyamatok mérésére. A Fidesz szeptember ötödikén Kötcsén egyre inkább az ilyen mutatók alapján értékeli majd a politikai helyzetet, míg a szakpolitikai kérdésekről a kormányzat is mérleget von.


Lázár János korábban azt mondta, a kormánykonferencia „lényegében egy kibővített kormányülés lesz”, amelyen a miniszterelnök és meghívott vendégek értékelik a kormány elmúlt egyéves tevékenységét, illetve az elmúlt öt évet.


Az eseményen részt vesz mások mellett Cséfalvay Zoltán OECD-nagykövet, Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Matolcsy György jegybankelnök, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A téma a jó állam.