Orbán: Soros olyanná lett, mint egy migráns: minden határt átlépett

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A kormányfő szerint Soros részt akar venni a választási kampányban, és hatalmas hazugságokkal debütált a kampányszínpadon.


Soros György olyanná lett, mint egy igazi migráns: minden határt átlépett – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Magyarország meg akarja védeni saját érdekeit, nem akar bevándorlóországgá lenni, meg akarja őrizni a határvédelmét és a kerítését, Soros bevándorlóországgá akar tenni mindenkit, Magyarországot is, és bevándorlókontinenssé tenné Európát.

A kormányfőt Soros Davosban elhangzott szavairól kérdezték. Orbán szerint Magyarországgal szemben ilyen durva támadásokat ritkán szoktak indítani. Szerinte Soros részt akar venni a magyar választási kampányban, és "hatalmas hazugságokkal debütált a magyar kampányszínpadon".

Orbánt megkérdezték kérdezték arról is, elképzelhető-e Magyarország kilépése az ENSZ migrációs egyezményét előkészítő tárgyalásokból. A kormányfő azt mondta: az ENSZ-ben olyan elveket és rendezési módokat akarnak megfogalmazni a migráció kérdésével kapcsolatban, amelyek elfogadhatatlanok Magyarországnak.

Tanulmányozni kell a készülő dokumentumot, aztán kell dönteni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a következő kormányülésre részletes előterjesztést kell készítenie – mondta.