Orbán: Rogánt csak erősítik a botrányok

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

Politikai blöffnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Rogán Antalt ért támadásokat a parlamentben hétfőn.Rogán Antal ügyeivel foglalkoztak a legtöbbet az ellenzéki képviselők a parlament hétfői ülésén. Orbán Viktor miniszterelnöknek a szocialista Varga László és Harangozó Tamás, az LMP-s Szél Bernadett és a jobbikos Szilágyi György azonnali kérdésére kellett reagálnia propagandaminiszterével kapcsolatban.

Az ellenzéki politikusok felhánytorgatták Rogán Antal helikopterezését, amelyet a miniszter először megpróbált letagadni, valamint az ATV-nek adott nyilatkozatát a letelepedési kötvényekről - ebben az interjúban több valótlanság is elhangzott a kötvényekkel kapcsolatban. Emellett felhánytorgatták az Index oknyomozó cikkét, amely Rogán és Kertész Balázs ügyvéd, volt V. kerületi önkormányzati képviselő kapcsolatát mutatta be. Először Rogán tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban állna Kertésszel, utóbb viszont annyit ismert el kapcsolatukról, hogy régi ismerősök, néha összejárnak kávézni. Arra nem adott magyarázatot: ha alig van kapcsolat közöttük, miért hívta meg Kertészt miniszteri kinevezésének szűk körű fogadására.

Orbán Viktor a Rogán körüli ügyeket firtató kérdésekre konkrétumokkal nem válaszolt, azonban többször kijelentette: politikai blöffnek, politikai bulvárnak, blöfftámadásnak tekinti a botrányokat. A miniszterelnök kijelentette: „Minden egyes támadás csak megerősíti Rogán miniszter úr pozícióját. ... növeli a miniszter iránti bizalmat”. A jobbikos kérdésre elmondta: „Nehogy azt higgye, hogy ezek a hírek bennünket megrendítenek, akár csak elgondolkodtatnak.”