Orbán ötlete hódít: a britek is kerítést építenek a migránsok ellen

Fotó: MTI/AP / Thibault Camus

-

Igaz, csak két mérföld (bő három kilométer) hosszú lesz, és Franciaországban húzzák fel, hogy az alagút bejáratánál és a kompvégállomáson óvják a teherautókat, tehervonatokat a rájuk felszökő bevándorlóktól.


Két mérföld hosszú, magas biztonsági besorolású kerítést küldenek a britek Franciaországnak, hogy megállítsák az illegális bevándorlókat a csatorna másik oldalán, írja a Daily Mail.

A britek azután döntöttek így, hogy egyre többen próbálnak meg beszökni az országba úgy, hogy az Eurotunnel alagút francia végénél, a coquelle-i vonatvégállomáson és a calais-i kompvégállomáson osonnak fel Angliába tartó, várakozó járművekre. Ezeket a helyszíneket biztosítanák a kerítésekkel.Theresa May belügyminiszter azt nyilatkozta, "nagyon világos üzenetet" akar küldeni mindenkinek, hogy nem fognak tudni átjutni a britekhez, ugyanakkor kizárta, hogy minden egyes járművet átvizsgálnának majd amint azok a szigetországba érkeznek. "Elsőként azt kell megoldani, hogy a teherautókra ne jusson fel senki. Együttműködünk a francia hatóságokkal" - mondta.

A brit hatóságok figyelmeztetnek mindenkit, hogy tartsák zárva a járműveik ajtaját menet közben is, és akkor is, amikor elhagyják azokat. Tavaly 39 ezer, illegálisan Nagy-Britanniába igyekvő embert állítottak meg a hatóságok, ez a szám kétszerese a 2013-asnak.