Orbán: Őrültség, amit Európa csinál

Fotó: AFP / GIOVANNI ISOLINO

-

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban, egy vendégkommentárban fejtette ki véleményét a miniszterelnök a menekülthelyzetről. A címe: Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni.


„Mindaz, ami most a szemünk előtt zajlik, egész Európát robbanással fenyegeti” - írta Orbán Viktor miniszterelnök, hozzátéve, hogy Magyarországra eddig csaknem 150 ezer illegális bevándorló érkezett eddig, ami már három és félszer több, mint amennyien tavaly jöttek.


Orbán Viktor szerint „nem menekültprobléma, nem menekültügyi helyzet tartja harapófogóban Európát, hanem egy egyre duzzadó újkori népvándorlási hullám fenyeget", amelynek „európai szemmel korlátlan utánpótlása van”.

A bevándorlás egyben jól jövedelmező üzleti vállalkozás, amelyre veszélyes és gátlástalan bűnözői csoportok telepedtek rá. Ezek a csoportok 2000 óta csaknem 16 milliárd euró bevételre tettek szert, és 30 ezer ember halt meg üzletelésük eredményeként - tette hozzá.


Embertelen, ami a tengeren, az utakon, a határainkon történik, és őrültség, amit Európa csinál.

Úgy vélte, a „helyzetért az Európai Unió elhibázott bevándorláspolitikáját terheli a felelősség, és felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt”.


Ha Európa nem tér vissza a józan ész útjára, akkor egy sorsdöntő küzdelemben fog alulmaradni.

Orbán Viktor szerint az első és legfontosabb teendő a külső határok védelme. A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetet az uniós integráció egyik legfontosabb vívmányának nevezte. Szerinte a közép-európaiaknak az övezeten belüli szabad mozgás lehetősége „a szabadság élményét jelenti, így különösen fontos”.

„Ha nem tudjuk megvédeni a határainkat, akkor Schengen veszélybe kerülhet” - írta Orbán Viktor, aki
eléggé lehangolónak nevezve, hogy a magyarokon vagy éppen a spanyolokon kívül senki sem akarja megvédeni Európa határait.


Európának meg kell értenie, hogy akit lerohannak, az nem tud befogadni, most pedig lerohanás van. Éppen ezért fontos a kerítés, amit mi, magyarok építünk, méghozzá nem jókedvünkből, hanem mert szükség van rá.

A kerítés ugyanis nem más, mint egy védelmi vonal, egy fizikai eszköz, amit meg lehet védeni. A kerítés, mint védelmi vonal a schengeni egyezményből következik, így európai kellék - fejtette ki a miniszterelnök.


A bevándorlás Európában „természetesen demokráciakérdés is” - tette hozzá, kiemelve, hogy „Európa nem kerülhet szembe az európai polgárok akaratával”, de most mégis az a helyzet, hogy az európai polgárok mást akarnak, mint amit az európai kormányok többsége képvisel.


„Az emberek azt akarják, hogy urai legyünk a helyzetnek, és védjük meg a határainkat” - írta Orbán Viktor, megismételve, hogy a határok megvédése az első számú feladat.

Minden egyéb kérdéséről „csak azután érdemes beszélni, ha feltartóztattuk az áradatot”, így arról is, hogy „hány embert akarunk befogadni, vagy legyenek-e kvóták” - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Szerinte nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy „az ideérkezők egy másik vallásban nevelkedtek, és egy gyökeresen különböző kultúrát képviselnek”, többségük muzulmán. Ez „fontos kérdés, hiszen Európa és az európaiság a kereszténységben gyökerezik”.Vagy nem aggasztó-e önmagában is, hogy az európai keresztény európai kultúra már arra is alig képes, hogy saját keresztény értékrendjében tartsa Európát? Ha ezt szem elől tévesztjük, az európai eszme kisebbségbe kerülhet saját kontinensén

- írta Orbán Viktor a Frankfurter Allgemeine Zeitungban.

A cikk teljes magyar változata megjelent a Magyar Idők honlapján, amelyet később a kormányfő posztolt a Facebook-oldalára.


Akit lerohannak, az senkit sem tud befogadni. http://magyaridok.hu/belfold/akit-lerohannak-az-senkit-sem-tud-befogadni-7288/

Posted by Orbán Viktor on Thursday, September 3, 2015