Orbán csak ősszel gyújtja be a rakétákat

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A Népszabadság forrásai szerint a miniszterelnök úgy látja: nem történt lélektani fordulat, nincs veszélyben a centrális erőtér. A kormányzásban leghamarabb ősszel jöhet változás, amelyet egy Fidesz-kongresszus alapozna meg, és akkor élesedik az új médiaportfólió is.


Orbán Viktor miniszterelnök a Tapolcán elszenvedett, sorozatban harmadik választási vereség ellenére sem érzi úgy, hogy veszélyben lenne az általa 2009-ben, Kötcsén definiált centrális erőtér – írja saját, kormányzati forrásaira hivatkozva a Népszabadság szombati száma. Orbán állítólag úgy látja: a Fidesz-KDNP változatlanul az egyetlen erő, amely egy általános választáson győzni tudna.

Ennek megfelelően Orbán Viktor egyelőre nem tervez látványos irányvonalváltást a tapolcai Fidesz-vereség után sem. Kormányzati források azt mondták, a kormányfő – szűk körben tett utalása szerint – azzal kalkulál, hogy nyár végéig még tovább esik a Fidesz-kabinet népszerűsége, de a Jobbik győzelme ellenére sem történt lélektani fordulat az országban.

Bár a jobboldali véleményalkotók az elmúlt napokban korábban szinte ismeretlen, kritikus hangon írtak a kormányról és a Fideszről, Orbán Viktor egyelőre nem tervez változást a kormányzásban. A miniszterelnök szerint a kormányzás új szakasza ősszel kezdődhet, egy október–novemberre tervezett Fidesz-kongresszussal. Őszre időzítik az új, Habony Árpád főtanácsadó által gründolt jobboldali médiaportfólió „teljes harckészültségét” is.