Orbán nem érti Hosszúékat, Gyárfást kikosarazta

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A miniszterelnök segítene az úszó és a szövetség vitájában, csak nem érti azt. A lemondott kapitány, Kiss László előtt kalapot emel.


Orbán Viktor miniszterelnök idén először beszélt a Kossuth rádióban péntek reggel. Szóba hozta Hosszú Katinka és a Magyar Úszó Szövetség vitáját is.

Szerinte valami gellert kapott Hosszú és Kiss László szövetségi kapitány kapcsolatában, mert mindketten kiváló sportemberek. Orbán felidézte, hogy Hosszúval együtt kampányoltak, hogy 2017-ben Budapesten legyen a vizes vb, Kisst pedig tisztességben megőszült szakembernek tartja, akiről csak kalaplevéve lehet beszélni, és aki négy-öt olimpiáról hozott érmeket.

Orbán felajánlotta a segítségét – mivel úgy gondolja, a sport nemzeti ügy, és kormánytámogatás nélkül nem marad életben –, ugyanakkor azt kérte, árulják el, miben tudna segíteni, mert ez számára nem derült ki eddig.

Megjegyezte azt is, hogy a politikát távol kell tartani a sporttól.

Hosszú Katinka szerdán nyilvánosan széttépte a szövetség szerződéstervezetét, amelyben 12 millió forintot kínáltak fel neki felkészülési támogatás címén. Az úszónő szerint ezzel Gyárfásék csak el akarják hallgattatni, mert ő nem pénzt akar, hanem azt, hogy a szövetség végezze a dolgát, biztosítsa az elméleti és technikai hátteret a többi úszó számára.

Közben előkerült egy tavaly augusztusi felvétel, még a kazanyi vébéről, ahol Gyárfás Tamás – Hosszú és edzője, Shane Tusup mellett állva – névjegykártyát nyújt Orbán Viktor felé, de a miniszterelnök lazán elhessinti. Gyárfás angolul megjegyzi, hogy „én képviselem az úszók érdekeit”, de a többiek csak mosolyognak ezen.


Sikertelen PR szereplés!!!Orbán Viktor nem fogadta el a Gyárfástól a névjegy kártyáját, ezután Gyárfás megszólalt angol nyelven: " I have to represent the interests of the swimmer" - azaz én képviselem az úszók érdekeiket. Ez hogy jön ide? Orbán Viktor,Hosszú Katinka és Shane Tusup jót nevettek ezen!!A videón látszik hogy Gyárfás idegeskedett , rágta az ajkat, idegesen vigyorgott stb. A Gyárfás nagyon szereti  kihasználni az ilyen alkalmakat PR akcióra, ezzel mutatva a világ felé, hogy milyen körökben mozog. Hát  ebből a videóból nem az jön ki, látszik a feszült kapcsolat a politikussal.

Közzétette: Sandor Szeles Workshop / Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely – 2015. augusztus 12.