Orbán megérti a menekültek ellen tiltakozó őcsényieket

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A miniszterelnök szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Őcsényben tiltakoznak a menekült gyerekek táboroztatása ellen. Szerinte annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyermekek érkeznének.


A tallinni uniós csúcsra érkező Orbán Viktort megkérdezték: mit gondol arról, hogy Tolna megyei Őcsényben a helyiek tiltakoztak menekült gyerekek táboroztatása ellen. A kormányfő azt mondta: "semmi kivetnivalót" nem talált benne.

Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, "nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba". "Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni" – mondta Orbán.

A kormányfő szerint "a magyar ember szereti a gyerekeket", és az elesetteket mindig szívesen segíti, de "annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban".

Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket – mondta Orbán.

Őcsényben egy magánszemély akart legálisan Magyarországon élő, menekült gyerekeket tábooroztatni. A hírre felbonyldult a település, a panzióst megfenyegették és kiszúrták autójának kerekeit, a polgármester pedig lemondott.