Orbán: Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A kormányfő fogadta Peter Kösslert, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatóját és arra kérte, hogy a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül.


Orbán Viktor a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta: tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy "Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett".

Hangsúlyozta: az Audi 11 ezer embernek - a beszállítókkal együtt 20 ezernek - ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó.

A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették - emelte ki a miniszterelnök.

„Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba" – idézi a távirati iroda Orbán Viktort.

Peter Kössler szerint az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során.