Orbán magasra tette a lécet: Európa a tét, és rajtunk múlik a jövő

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Orbán Viktor megkongatta a vészharangot, és ünnepi beszédében egységbe hívott mindenkit belföldön és külföldön is, hogy Európát megmentsük a bevándorlástól, az ezt ránk kényszerítő brüsszeli vezetőktől, akik elszakadtak a népakarattól. (Percről percre tudósításunkat a hangulatról és az ellentüntetésről is itt olvashatja.)


A lengyelek köszöntésével kezdte Orbán az idei március 15-i beszédét. Tudósítónk szerint ők mintegy ezren lehettek, negyed tizenegykor még egyértelműen többen voltak, mint a magyar ünneplők, és ellentüntetők.


„Üdvözlégy születésed napján, magyar szabadság! Felvidítja a magyar szíveket, hogy most is itt van velünk egy lengyel légió. Ezeréves közös történelmünk során mindig, most is mellettetek állunk, veletek együtt üzenjük Brüsszelnek: több tiszteletet a lengyeleknek! Isten hozott benneteket! Az 56-os forradalom is a Bem-szobor és a Kossuth tér között támadt fel" - mondta Orbán


Jó forradalom, rossz forradalom

A miniszterelnök a magyar történelem eddigi forradalmait összegezve arról beszélt, hogy „a magyar ember nem keresi feleslegesen a bajt, tudja, gyakran többre juthat béketűréssel, mint kardrántással. 170 év alatt csak kétszer léptünk a forradalom útjára. Nyomós okunk volt rá, úgy éreztük, szétreped a tüdőnk, ha nem jutunk szabad lélegzethez. Európa újkori történelme mindkét magyar forradalmat megőrizte a történelem nagy eseményei között. Dicsőség a hősöknek, tisztelet a bátraknak!” - mondta.

Hozzátette: az 1918-19-es forradalmat nem a dicsőséges lapok közt említik. "Azt a magyargyűlölő, bolsevik felforgatások között találjuk" - véli. Szerinte két forradalmi hagyományunk van, az egyik az Alaptörvénybe, a másik a szovjet világba fut. Ma a 48-as, 56-os eszmék kurzusa pumpálja a vért. „Adjunk hálát, hogy erre az ösvényre vezetett minket a történelem ura. Soli Deo Gloria!” (Egyedül Istené a dicsőség) - mondta Orbán.

Szerinte ha nem érkezik infúziós szállítmány külföldről, akkor a gyökerek is elszáradnak az internacionalizmus befogadására képtelen magyar anyaföldben - mondta.


Ilyen a magyar forradalmár

Orbán szerint „jóérzésű, jó akaratú, gyarapodásra vágyó, maga ura ember nem forradalmár." De szerinte mégis ezek a jóérzésű, jóakaratú, jó gondolkodású emberek első szóra váltak forradalmaink híveivé. Ők adták a forradalmak derékhadát, „a magyarok becsületéért is az ő vérükkel fizettünk."

A kormányfő szerint a magyar forradalmárok nem holdkóros utópiák, kéretlen világboldogítás zavart elméjű lovagjai. Pesten nincs nyoma a kudarcot vallott értelmiség "vérgőzbe fojtott kielégületlenségének."

„1848 nem akart templomot építeni az újabb zsarnokságnak. Nem hóhérrá lelkesült tömeg volt, nem a káosz, nem a bosszú költeményét zengték". Lelkesítő, de józan, dicsőséges, de mértéktartó, velejéig magyar. Ilyen volt a forradalom Orbán szerint.

A miniszterelnök beszédét úgy folytatta: vagyunk, akik voltunk és leszünk akik vagyunk.

„Tartjuk az ősi törvényt, tetteinket is a mindenséggel mérjük, látóhatárunk az örökkévalóság. Felépül-e a független, méltó haza? Még nem tudhatjuk. Ma az európai csillagzat ingatag. Próbatételek várnak ránk. A kor huszárszablyaként szegezi mellkasunknak a kérdést: rabok legyünk vagy szabadok?" - tette fel Orbán a kérdést.


Európa nem szabad, mert tilos kimondani az igazságot

Orbán úgy látja, hogy ma egyetlen nép, a magyar sem lehet szabad, ha Európa nem az. "Ma Európa nem szabad. A szabadság az igazság kimondásával kezdődik. Ma Európában tilos kimondani az igazságot. Fonják akár selyemből is, a szájkosár az szájkosár marad" - mondta.

De mi az igazság, amit tilos kimondani? Orbán szerint ezek:
  • Nem menekültek érkeznek, hanem népvándorlás van
  • Tízmilliós tömeg áll készenlétben, hogy elinduljon Európába
  • A bevándorlás bűnözést, terrort hoz
  • A más civilizációkból érkező tömegek veszélyt jelentenek kultúránkra, hagyományainkra, a keresztény világlátásra
  • A bevándorlók beilleszkedés helyett külön világot építettek saját törvényekkel, eszményekkel


És mindez Brüsszel szándékos mesterkedése

Orbán szerint a "népvándorlás" nem véletlen, nem szándékolatlan következmények láncolata, hanem irányított akció. "Ránk irányított embertömeg" - mondta. Arról beszélt, Brüsszelben azon mesterkednek, hogy ideszállítsák a betelepülőket, átépítsék Európa etnikai talapzatát, felszámolva ezzel az internacionálé utolsó akadályát képező nemzetállamokat.

"Brüsszelben ma sokan az Európai Egyesült Államok tervén dolgoznak, amire soha, senki nem adott felhatalmazást" - mondta a kormányfő.

Orbán úgy gondolja, hogy végveszély fenyegeti az életelveket, amikre Európa épül. "A népvándorlás lassú víz, elmossa alapzatot. Ami térfoglalás nekik, az térvesztés nekünk. Javíthatatlan emberi jogi harcosok oktatnak ki. Állítólag kirekesztők vagyunk. Pedig nemzetünk történelme a befogadás történelme is - fejtegette Orbán.

A kormányfő azt mondta, most egy-kétezer betelepítettről van szó, de senki nem meri letenni a nagy esküt, nem lesz-e ebből százezer. "Ha a népvándorlást meg akarjuk akadályozni, Brüsszelt kell megfékezni. Nem hagyhatjuk, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezze magát" - szólított fel.

Majd elmondta, hogy mi nem lesz itt. "Nem lesznek törvényen kívüli városnegyedek, nem fognak bandák vadászni asszonyainkra, lányainkra, nem lesz zsinagógákat gyújtogató antiszemitizmus!"

És azt is, hogy mit tesz Magyarország: "A kényszer-betelepítést elutasítjuk, nem engedünk se zsarolásnak, sem fenyegetésnek!"


Mi mentjük meg Európát

A miniszterelnök úgy látja, eljött az idő, hogy megmentsük Európa jövőjét, hogy megkongassuk a vészharangot. "Pártállástól függetlenül egységbe hívunk mindenkit és Európa minden nemzetét. Európa vezetői és polgárai nem élhetnek többé külön világban. Európai egységét helyre kell állítani. Ha összefogunk, sikerül. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Vagy együtt, vagy sehogy, ma ez a törvény" - mondta a miniszterelnök.

"Az a feladat vár ránk, magyarokra, közép-európai nemzetekre, hogy legyőzzük, átírjuk és megváltoztassuk a nekünk szánt sorsokat. Először lélekben kell elszánnunk magunkat, a legelső, legfontosabb kérdésre kell válaszolni: rabok legyünk vagy szabadok?" - tette fel másodszor a nagyon nagy kérdést Orbán. És ezzel zárta is.