Orbán levelet írt a török kormányfőnek

-

Magyarország támogatja Törökország erőfeszítéseit.


Együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak és mielőbbi gyógyulást kívánt az isztambuli terrorcselekmény sérültjeinek Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Binali Yildirim török kormányfőnek írt - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

"Magyarországon nagyra értékeljük, hogy Törökország és a török emberek aktív szerepet vállalnak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben. Ez az embertelen támadás megerősíti kormányom elkötelezettségét a terrorizmussal szembeni fellépés és Törökország erőfeszítéseinek támogatása mellett" - fogalmazott levelében Orbán Viktor.


Elnöki távirat

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogan török államfőnek az isztambuli terrortámadás miatt. Áder azt írta: nagy szomorúsággal tölti el, hogy 2017 első óráiban ismét egy kegyetlen terrortámadás miatt kell részvétet nyilvánítani. "Mélyen megrázott, hogy a pusztítás megszállottjai az új évet Isztambulban örömmel köszöntő, és reménységgel üdvözlő békés embereket sem kímélték."

Táviratában együttérzését fejezte ki az ártatlan áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánt.

Isztambulban 39-en haltak meg egy szórakozóhely elleni támadásban.